Амюз буш какво е и как се прави

Рецепта за Амюз буш! Много аромати и вкусове в една хапка!

Амюз буш какво е и как се прави
Как се прави Амюз буш

Амюз буш съществуват от много години и въпреки че изчезнаха за малко, те се завръщат и са по-добри от всякога! След като получих първия си практически опит да се сервира амузе буш, исках да говоря повече за това какви точно са те, защо се сервират и също така да ви дам някои идеи за рецепти!

Амюз буш ИСТОРИЯ

Амюз буш е френски термин, който буквално се превежда като „забавляващ устата“. Това е малко безплатно ястие, ордьовр или "предварително предястие", което се сервира преди основното ви ястие. Обикновено се консумира в рамките на една или две хапки и е предназначено да започнете вечерята ви.

Историята на Амюз буш произхожда от французите, когато готвачите искаха да оставят ароматите на пресните продукти да блестят, вместо да ги маскират със сосове и други подобни.

Готвачите също използват тази възможност, за да покажат своята креативност, умения с ножове и техники за готвене с единствената цел да създадат една всеобхватна хапка.

ПРОИЗНОШЕНИЕ

Начинът да се произнесе Амюз буш е "amuze boosh" .

КАНАПЕ СРЕЩУ ЗАБАВЕН БУШ

Канапетата са видове ордьоври , които обикновено се сервират върху малко парче хляб, препечен хляб, бутер тесто или крекер с топинг и гарнитура. Те се сервират на няколко пъти обикновено на луксозни събития или коктейли и са предназначени да се ядат с пръсти. Обикновено могат да се консумират изправени, докато повечето Амюз буш не могат, тъй като често включват прибори.

Този тип Амюз буш може да се сервира изправен, тъй като е чист и се сервира в една малка лъжица.

Амюз буш е ястие (или ястия), което се сервира като малко предястие, обикновено преди вечеря. Най-често се срещат в изисканите ресторанти.

Amus bouche е предназначен да се изяде само с една или две хапки в опит да се стимулира или „дразни“ небцето да иска повече. Нещо, което много хора не знаят е, че те не се поръчват от патрона (клиента), а по-скоро се избират от главния готвач и се дават „безплатно“ или безплатно без допълнително заплащане.

Идеята е да се разглезят гостите, докато главният готвач има възможност да покаже по същество своите кулинарни умения.

КАК ДА ПРИГОТВИТЕ Амюз буш

Когато става въпрос за ause bouche, има само едно правило.

Дръжте го малко!

Въпросът не е да напълниш коремчетата на гостите си, а да "забавляваш" или да развълнуваш небцата им в очакване на това, което предстои.

Много развлечения са по-малки порции от по-голямо ястие, които са представени по креативен начин. Те могат да варират от храни като вкусно ароматни бульони до мусове до скариди до сушени меса.

Презентацията обикновено е изискана. Могат да се сервират върху подноси, дървени дъски , китайска супа или лъжица за люлка, малка чиния , бамбукова чиния , вътрешност на черупки или дори в чаши !

СЕРВИРАЙТЕ С АПЕРИТИВ!

Амюз буш обикновено се консумира с аперитив , който е алкохолна напитка, приета преди хранене, предназначена да симулира апетита.

Рецепти

Съставки:

  • Краставица
  • Крема сирене
  • Пушена сьомга

Начин на приготвяне:

Обелете краставици и с помощта на белачка за картофи. Намажете всяка лента краставица с крема сирене, овкусено с подправки по ваш избор. Навийте всеки резен и закрепете с клечка за зъби. Отгоре сложете малко опушена сьомга и сервирайте охладени.