Сладко от чери домати

Рецепта за сладко от чери домати

Сладко от чери домати
Сладко от чери домати

Съставки:

  • зрели плодове от домати (2 kg);
  • лимон (1 бр.);
  • лимонов сок (направен от половин лимон);
  • захар - (около 800-900 g);
  • анис (можете да вземете бхадан вместо това, той е подправка с ярък аромат, така че се използва в минимални количества - само една звезда).

Начин на приготвяне:

След това ще ви обясним как се прави сладко от чери домат. Първо, доматите трябва да бъдат обелени. Любовниците съветват за това да се кипне вода в тенджера, да се направи малък разрез на всеки домат (cruciform) и за 40-60 секунди. Потопете зеленчуците във вряща вода. Тази топлинна обработка прави лесно отделянето на кожата от пулпа на домата.

След това внимателно се поставят белени домати в тенджера, покрита със захар, добавят се лимонови резени (с жар: цитрусовите плодове преминават през месомелачка), добавя се анасон (1 звезда). След известно време доматите дават сок. След час и половина сложете тенджерата на огъня. Теглото кипи около час. Не забравяйте да го разбърквате редовно.

След това изключете и оставете конфитюра да се влее. В края на деня, лимонов сок се изсипва в масата на доматите и отново се оставя да заври. За да се сгъсти сладко от чери домат, то трябва да се пече на слаб огън за един час. Ако обаче консистенцията на заготовката не се сгъсти недостатъчно, времето за готвене може да се увеличи до една и половина до два часа.

В края на конфитюр се изсипва в малки, предварително стерилизирани буркани и се изважда за съхранение. Поради факта, че продуктът съдържа висока концентрация на лимонов сок, който е безопасен естествен консервант, сладкото от чери домат не е необходимо да се съхранява на студено - може да “зимува” добре дори при стайна температура.

Хареса ли ви?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow