Разядка Рафаело

Салата Рафаело

Разядка Рафаело
Разядка Рафаело
  • Варено пилешко филе - 250 г
  • Гъби (по-добре е да се вземат нежни гъби и бързи печурки в подготовка) - 300 г
  • Полутвърдо или твърдо сирене, което ще бъде фино смляно на решетката - 200 г.
  • Един лук.
  • Две кокоши яйца.
  • Майонеза (може да се замени с ниско съдържание на мазнини, но гъста заквасена сметана или кисело мляко).

Процес на готвене

Рецептата за салата "Рафаело" с пиле и гъби е проста и достъпна дори за начинаещи в кулинарното си пътуване. Всички изброени по-горе съставки трябва да се приготвят, да се поставят на видно място и да работят. Първо сварете пиленото филе. Този процес отнема десет минути и е най-дългият момент в целия процес на приготвяне на салата. В същото време на печката вече има тенджера, в която се варят яйцата.

Когато пилето се приготви, изчакайте да изстине. Не нарязваме студената варена гърда с нож, а ги разкъсваме с влакна с ръце. Нуждаем се от дълги тънки ивици месо за салата. Гъбите трябва да бъдат пържени малко, а накрая да се добавят малки лукови кубчета. Веднага след като лукът е златист, можете да премахнете и гъбите. Също така готини продукти.

Въоръжени с ренде и малко работа по смилането на сирене и пилешки яйца. Тези две съставки в рецептата на салата "Рафаело" са централни за декорацията на ястието.

Има два варианта за сервиране на салата: „бутер“ и „топки“. В този случай, когато еластични и добре свързани продукти участват в салата, можете да изберете опцията „топки“. Смесете приготвените съставки заедно, добавяйки две супени лъжици майонеза. Може да бъде леко осолена. От общата маса на сирене и настъргани яйца, ние отделяме една трета и оставяме настрана. Останалата част от сиренето и яйцето пречат на салатата.

Леко навлажнете ръцете и започнете да оформяте топки. Получените топки леко се търкалят в настъргано яйце и след това се потапят в сирене. Нанесете върху чиния. Отгоре заспиваме с останалата част от сместа: сирене и яйце. Рецептата за салата Raffaello позволява да се разрежда белотата с нотка на зеленина. Вземете няколко големи листа от мента, магданоз или светъл босилек и ги добавете към месните топчета.