5 кухненски уреди, които ви помагат да готвите по-здравословни ястия

5 кухненски уреди, които ви помагат да готвите по-здравословни ястия

5 кухненски уреди, които ви помагат да готвите по-здравословни ястия
5 кухненски уреди, които ви помагат да готвите по-здравословни ястия

Докато промените в диетата и контролът на порциите със сигурност могат да ви помогнат да постигнете вашите фитнес цели, начинът, по който храната, която ядете, е приготвена също играе съществена роля в пътуването. Вие не само искате да намалите въглехидратите и мазнините, но също така искате да ядете храна, която запазва хранителните вещества, от които се нуждаете. И за да улесните приготвянето и готвенето на здравословна храна, тези кухненски уреди ще ви помогнат!

1. Уред за готвене на пара


на пара храна е по-здравословна, защото не е необходимо да използвате никаква мазнина за приготвянето на храната. Освен това е по-добре от варене, защото този метод запазва всички хранителни вещества в храната.

Уред за задушаване може да се използва за зеленчуци, домашни птици, риба и месо. Купете такъв, който има подреждащ се дизайн, за да можете да готвите повече и разнообразни продукти заедно. Добавете здравословни подправки като билки и подправки към врящата вода за вкус. Можете също да използвате зеленчуков или пилешки бульон вместо обикновена вода за задушаване!

2. Готварски съдове с незалепващо покритиеКачествени съдове за готвене с незалепващо покритие могат да ви помогнат да изпечете, печете или печете на скара зеленчуци и месо, без да добавяте допълнителна мазнина. Можете също да използвате незалепващи съдове за палачинки, омлети и др. Помислете за всички калории, които ще пропуснете да ядете при всяко хранене!

3. Фритюрник еър-фрайърЗдравословната храна не трябва да е скучна и ако пържените храни са вашето виновно удоволствие, продължете и се отдайте на тях от време на време. Още по-добре, направете пържената храна по-здравословна от обичайната храна с фритюрник! Имайте предвид обаче, че фритюрниците изобщо не пържат храна; тези уреди загряват бързо и циркулират горещ въздух, което оставя храните хрупкави и покафеневи отвън и влажни отвътре, доста подобно на пържената храна без мазнини.

4. Спирализатор


Искате да намалите въглехидратите, но обичате пастата си? Спирализатор е точно това, от което се нуждаете! Използвайте това кокетно устройство, за да превърнете зеленчуци като моркови и тиквички в юфка, добавете любимия си дресинг и се наслаждавайте до насита. Можете също да инвестирате в спираловидна резачка с различни остриета за разнообразни разфасовки.

5. Дехидратор


Дехидратираните зеленчуци и плодове са подходящи за здравословни закуски, когато наблюдавате калориите и се опитвате да избегнете нездравословна храна. Инвестирайте в дехидратор за дома, за да преобразувате лесно пресни храни в вкусни чипс или плодова каша във вкусни плодови рулца. Дехидраторът може да се използва и за сушене на цветя, билки и подправки за приготвяне на попури или за да направите остарелите бисквитки отново хрупкави.
Посетете онлайн магазина на ХАЛИ БГ - Електроуреди и стоки за дома